;(function(o,l,a,r,k,y){if(o.olark)return; r="script";y=l.createElement(r);r=l.getElementsByTagName(r)[0]; y.async=1;y.src="//"+a;r.parentNode.insertBefore(y,r); y=o.olark=function(){k.s.push(arguments);k.t.push(+new Date)}; y.extend=function(i,j){y("extend",i,j)}; y.identify=function(i){y("identify",k.i=i)}; y.configure=function(i,j){y("configure",i,j);k.c[i]=j}; k=y._={s:[],t:[+new Date],c:{},l:a}; })(window,document,"static.olark.com/jsclient/loader.js"); olark.identify('9050-296-10-7157');

Client Background

We worked with ESH Construction to deliver this living wall to it's high standard and provide an element of biophilic design to the students and staff at the university.  ESH is a company that is has a very community-focused approach to construction, supporting the local economy and environment - something that is important to us!

Featured Solutions

  • ANS Living Wall System (Exterior)

Size:     178m2

Industry:     Education

Project Drivers

Biodiversity

Social Impact

Having installed a living wall on the same campus in 2017, we were chosen to install another living wall based on a very different design.  This impressive living facade included bird and bat boxes to bring a bit of biodiversity to the campus and create a home for the local wildlife.

Huge Vertical Living Wall At Northumbria University With Bird Boxes Wrapping Around A Corner

This newly created Architecture & Built Environment Department has received the RIBA North East Award 2019, with the jury being "impressed with the character and depth of the design solution, executed in response to a difficult site context and a demanding brief" alongside the group of buildings providing a "strong sense of identity".

Looking Up At The Living Wall At Sutherland Building Northumbria University