Skip to main content
2016
Living Wall Case Study

Aveda Flagship Salon

Size: 
25m² - 150m²
Duration: 
1 week
A salon with a living wall down the side of the room in the UAE
A view from inside the flagship salon with a living wall in the background
Technicians applying the finishing touches to the living wall
Front view of luxurious seating with a living wall behind
Detailed image of the different types of plants used
Client background: 

This well known European hair salon and hair care retailer has recently broken into the Middle Eastern market.  Working to an ethos of caring for the environment through sustainable products and services.  The client strives to set an example to all of environmental leadership and responsibility not just in a world of beauty, but around the world.

Scope of works: 

Large internal living walls installed to support an ethos of sustainability from the clients product base of natural products.  Plants used include Epipremum and Philodendron mix to create a natural feel.  A maintenance package was also taken out to ensure the wall continues to look stunning.

Case Study Location

Aveda Dubai Flagship Salon, 431 Al Wasl Road
Galleria Mall, Jumeirah 1
DU
United Arab Emirates