Skip to main content
2020
Living Wall Case Study

The Avenue Centre

Size: 
150m² - 300m²
Duration: 
4 weeks
part of the main facade at The Avenue Centre in Bournemouth, showing the living walls integrated with the window features and other facade material
Client background: 

Re-positioned as a place where local independents will mix with bigger brands, The Avenue is set to become a central location in Bournemouth, with plans for offices, event spaces and public screenings with the giant TV screen and a roof-top bar.

Scope of works: 

Working with a complex design brief, where the living wall was designed to integrate with another facade material and sit flush with the window openings, our design and operations teams put their heads together to come up with the best solution using the ANS Living Wall System.  Also including signage in the facade design, this project is a stunning example of how broad we can be when imaging sustainable facades that make a strong brand statement.  As a modular system, we can get creative with where and how we incorporate living walls!  

Case Study Location

The Avenue
Commercial Road
Bournemouth
BH2 5RP
United Kingdom