Skip to main content
2018
Living Wall Case Study

Bourne House Care Home

Size: 
25m² - 150m²
Duration: 
1 week
Client background: 

This new care home will provide 68 bedrooms offering residential and nursing care for the elderly in Poole.  This has been designed in an art deco style, incorporating a large rooftop garden and views over the surrounding area.  Living walls were the next step in bringing nature closer, allowing the residents to experience the wonders of biophilic design from the comfort of their home.

Scope of works: 

ANS Global were chosen to carry out the full living wall project from design to installation.  This rectangular living wall spans a courtyard that can be viewed from the same level and above via an overhead walkway.  This oasis creates an area of relaxation for the residents and enhances the view from the various elevations.