Skip to main content
2018
Living Wall Case Study

Bravo Hostel

Size: 
150m² - 300m²
Duration: 
4-8 weeks
elevated view of the Finchley Road Bravo Hostel living wall installed by ANS Global in the courtyard which is overlooked by many of the rooms in this residential and hostel complex
view of the Bravo Hostel Finchley Road building taken from the courtyard showing the balconies which overlook the courtyard and a section of the living wall installed by ANS Global
street view of the Bravo Hostel on Finchley Road, London
view of part of Bravo Hostel living wall taken from the courtyard
view of Bravo Hostel living wall showing how the wall goes down either side of the elevated courtyard
Client background: 

This modern residential complex in Finchley Road, London is a recent construction which is made up of hostel accommodation and apartments.  At the centre of this building is a courtyard which is overlooked by many of the residents. 

Scope of works: 

ANS Global were chosen to design and install the living walls at Finchley Road, working with Vascroft to ensure the needs of the planners were met, whilst maximising the courtyards potential.  The living wall stands nearly six floors high, benefiting many of the residents with its biophilic properties.

Case Study Location

120 Finchley Rd
London
United Kingdom
NW3 5HT
United Kingdom