Skip to main content
2016
Living Wall Case Study

The Button Factory

Size: 
1m² - 25m²
Duration: 
1 week
A picture of the Button Factory
Close up of a draining gutter
A bar worktop with many beers on tap.
A picture of a living wall behind the bar
An interior living wall overlooking the restaurant
Client background: 

The Button Factory (previously Vertu bar) is an eclectic bar serving an Italian menu.  The bar is known as The Button Factory due to the buildings historical use.

Scope of works: 

The living wall was chosen to provide a unique feature upstairs and was fixed back directly to the brick wall.  A bespoke steel gutter was used to match in with the exposed pipe work in the celling space. 

Case Study Location

25 Frederick St
Birmingham
B1 3HH
United Kingdom
Location: 
Environments: 
Technical: