Skip to main content
2017
Living Wall Case Study

Central Saint Giles

Size: 
1m² - 25m²
Duration: 
1 week
Roof terrace on floor ten of Central Saint Giles building in London
Aerial view of Central Saint Giles Roof Terraces
View from the Central Saint Giles building across London with the Shard
Living Wall with purple flowers on the Central Saint Giles building
ANS Living Wall on Central Saint Giles rooftop
Corner view of the Living Wall at the Central Saint Giles building
Client background: 

The Central Saint Giles building was designed by the renowned Renzo Piano. The window cleaning cradle platform and equipment needed to be stored on the roof terrace of floor ten.

Scope of works: 

A small structure was constructed to store this equipment with living walls and a green roof (using the ANS Living Wall system and the ANS GrufeKit system) to provide a natural backdrop while enjoying the panoramic view of London.

Case Study Location

1 St Giles High St,
London,
WC2H 8AG
United Kingdom
Location: 
Environments: