Skip to main content
2014
Living Wall Case Study

The George Hotel

Size: 
1m² - 25m²
Duration: 
1 week
Client background: 

The George, a luxury boutique hotel, is the essence of supreme comfort and is renowned for offering a personalised stay and attentive staff. Located in the heart of Christchurch overlooking the picturesque Hagley Park and river Avon you will find peaceful Christchurch accommodation just steps from the cultural precinct and key attractions. Impeccable service in an intimate ambience is guaranteed at The George, the only Christchurch Hotel with a one-to-one staff to guest ratio.

Scope of works: 

A living wall was designed by Oasis to create a green canvas, incorporating ferns found in the West Coast regions of the Southern Alps. The arrangement of native and fern species gives the George outdoor dining area a unique New Zealand atmosphere while also acting as a sound filter to dampen the harsher sounds that are exacerbated by the firm surfaces, typical to an enclosed outdoor space.

Case Study Location

50 Park Terrace
Christchurch Central
Christchurch 8013
New Zealand
Location: 
Applications: 
Environments: