Skip to main content
2020
Living Wall Case Study

The Mailbox

Size: 
300m² +
Duration: 
8-12 weeks
Client background: 

Converted into over 117 apartments and 15,200 sq. ft. of commercial, office and retail space over the first two floors, Stockport’s former sorting office has undergone a massive transformation.  Rise Homes (formerly Housing Capital Property) has specialised in the development of sustainable residential property all for rent since 2012. The company has developed over 900 houses and apartments across six schemes in the North of England, has developed five biomass district heating systems, and its Tribe Apartments scheme completed in 2015 won the prestigious global award for a residential scheme from BREEAM.

Scope of works: 

Priding themselves on ESG (environmental, social and corporate governance), Rise Homes decided they wanted to include a living wall on the facade of the building in the intial designs.  We worked closely with Mosaic Town Planning, Stockport City Council, Pozzoni Architects and Elder Lester McGregor to complete the urban greening scheme, which involved not just one but 14 different living walls over 4 elevations.  At 1190m2 there are 114,240 plants that wrap around the building!