Skip to main content
2016
Living Wall Case Study

Methven

Size: 
1m² - 25m²
Duration: 
1 week
methven internal living wall image
An image of the Methven Team
Indoor Living Wall around an internal window
Close up of interior living wall
A picture of the Methven office building
A living wall overlooking a foyer in Methven office
A walkway bordered by a living wall
Client background: 

Methven Ltd have existed since 1886 to "create amazing water experiences" and are celebrating 130 years in business. As a lifestyle brand they go beyond just supplying showers and tapware, investing in water technologies that help the planet as well as their clients.  When planning their new head office in Auckland, New Zealand, their specifier Unispace decided that an ANS Living Wall would be a great way to make a significant impact in the entrance. The new Showroom was formally opened by the Prime Minister of New Zealand; John Key.

Scope of works: 

The 12 m2 living wall was installed in September by Oasis Greenery Systems taking less than a week to complete.  Situated in the entrance area above a waterfall feature bearing the words “the unrelenting pursuit of amazing water experiences that don’t cost the earth” the living wall reinforces the brands approach to sustainable water. The versatile ANS Living Wall system with its integrated irrigation system was chosen for this complex project due to the intricacy of the waterfall system.

Case Study Location

41 Jomac Place,
Avondale,
Auckland, 1026
New Zealand
Location: 
Environments: