Skip to main content
2014
Living Wall Case Study

National Grid

Size: 
300m² +
Duration: 
4 weeks
Client background: 

National Grid’s HQ is located on the outskirts of Warwick, within view of historic Warwick Castle, and it houses some 2,800 staff. This 24 hour site is critical to the power distribution infrastructure across the UK. National Grid’s commitment to sustainability meant that they wanted something extraordinary for their new car park; now finished, it has literally come alive!

Scope of works: 

ANS Global was approached to help National Grid to fulfil the green ethos that the company seeks to embody. The living wall incorporates more than 97,000 plants and 20 different species including fruit bearing plants, including strawberries. These particular plants were selected to include predominantly native and wildlife-friendly species, the majority of which are evergreen in order to provide coverage all year round.  The living wall was designed to add both ecology and biodiversity to the area, but also it will flower and bloom, providing a pop of colour and variety with the seasons. ANS Global were delighted to have been part of this project which has won the Best New Car Park award.

Case Study Location

National Grid House
Warwick Technology Park
Warwick
Warwickshire
CV34 6DA
United Kingdom
We redesigned the scheme to incorporate one of Europe’s largest green walls. National Grid are truly thrilled with the end result and to win the award was the cherry on top of the icing!
Location: 
Environments: