Skip to main content
2011
Living Wall Case Study

Sydenham Mall

Size: 
25m² - 150m²
Duration: 
1 week
Client background: 

The Colombo is a unique shopping and entertaining experience, positioned in downtown Sydenham, approximately five minutes’ walk from the CBD of Christchurch. The Colombo stands as one of Canterbury’s elite retail and entertainment establishments, building on the region’s iconic and organic character with a distinctive, Europeaninspired niche that indulges in world class trends. What defines The Colombo is its harmonious blend of retailers, including an arts cinema, Europeanstyle bars, decadent culinary providers and many fashion, beauty and homeware boutiques. The residents share an innovative attitude towards retail, and connect the people of Canterbury with pioneering international offerings that effortlessly fuse with local lifestyles.

Scope of works: 

Whilst the shopping centre had a stunning aura to it, greenery was missing from the environs. Working with our distributor in New Zealand, this living wall was designed and built using the ANS Global living wall system. One of the main challenges of installing the living wall was providing a place for water to drain. Situated in the middle of the internal shopping precinct, there was practically nowhere the water could run. Our experienced team of designers incorporated a water tank into the hoarding at the base of the wall, including a submersible pump. Water is pumped in a regular cycle, keeping the wall constantly lush and green.

Case Study Location

363 Colombo St
Sydenham
Christchurch 8011
New Zealand