Skip to main content
2016
Living Wall Case Study

UK Green Building Council

Size: 
1m² - 25m²
Duration: 
1 week
Corporate living wall overlooking an office
ANS Team handling their living wall plants
An office meeting with living walls in the background
Internal living wall overarching a doorway
Client background: 

The UK Green Building Council are a registered charity that aim to influence a more sustainable future for the UK.  They were planning a refurbishment of their central London office space and decided to include a green wall to improve the air quality and acoustics of the office. "At the beginning of 2016, we set out to deliver an exemplar small-scale, sustainable office refurbishment. Thanks to the collaborative efforts of our design team and the generosity of our suppliers, we now have an office that features innovative design and engineering solutions, showcases a low-carbon approach to construction, and provides a healthy space for our team, members and visitors."

Scope of works: 

The ANS Living Wall was installed above some doorways forming a natural archway. Features over 1589 plants of 12 species - designed to support occupant wellbeing through biophillic design, whilst helping to improve the local air quality in the space.  The office also included some preserved ANS Moss Art in the boardroom.

Case Study Location

The Bldg Centre,
26 Store St, Bloomsbury,
London,
WC1E 7BT
United Kingdom
The living wall really does look fantastic and has added hugely to the sense of wellbeing here in the UKGBC HQ. Thanks to all at ANS Global!