Skip to main content
2011
Living Wall Case Study

XL Catlin

Size: 
25m² - 150m²
Duration: 
2 weeks
An interior office with a living wall at Catlins, London
A meeting room with a living wall to the side of the room
A pillar covered up by a living wall
A detailed shot of a living wall in an office area
Client background: 

XL Catlin underwrites insurance and reinsurance for industrial, commercial and professional firms, insurance companies and other enterprises throughout the world. The merger of XL with Catlin brings together an incredible blend of people, products, services and technology to help businesses in every sector.

Scope of works: 

A refurbishment in the main office reception area was undertaken and to complete the look of the stunning fit-out, a living wall was required. As usual, it was a bespoke project with unique requirements. Due to the wall being double sided and on the Seventh floor, weight was a critical consideration. The ANS Global living wall modules were fixed to a wooden framework (fabricated by ANS Global) which ran the length of the corridor in a curved shape.

The modules worked very well with the framework and all the irrigation including the tank were housed in a small cupboard located in the centre of the living wall.

Case Study Location

20 Gracechurch St
London
EC3V 0BG
United Kingdom
Location: 
Applications: 
Environments: