Skip to main content
2014
Moss Art Case Study

Deloitte

Size: 
25m² - 150m²
Duration: 
1 week
moss wall inside the deloitte building in edinburgh image
moss art wall being installed
large moss wall installation in offices
close up of moss wall installed in offices
Client background: 

“Deloitte” is the brand under which tens of thousands of dedicated professionals in independent firms throughout the world collaborate to provide audit, consulting, financial advisory, risk management, tax, and related services to select clients. With offices all over the UK, ANS Global were very pleased to be commissioned in February 2014 to design and install a large preserved moss wall art, in one of Deloitte’s key offices in Edinburgh.

Scope of works: 

Deloitte’s décor in the circulation areas is pretty crisp and corporate, and the concept was to give two floors of the office a sense of togetherness, as well as introducing some rich colour to the largely monochrome surroundings.  We chose a natural moss that has been preserved. It maintains a very faint scent, but needs absolutely zero water or power to keep it alive. So, while the moss wall runs the height and length of the stairwell, totalling 36m2, it was remarkably quick to install. It’s extremely lightweight, so no additional structural support was needed, and of course there are no ongoing maintenance costs.  The result is a luxurious green wall with subtle differences in colour and a sense of something fresh, touchable and tangible for staff to enjoy as they move from one floor to another.

Case Study Location

Saltire Court
20 Castle Terrace
Edinburgh
EH1 2DB
United Kingdom
Feedback from all members of staff and visitors has been very positive, so a great result all round! Many thanks.
Location: