Skip to main content
2011
Living Wall Case Study

Chipstead Street

Size: 
1m² - 25m²
Duration: 
1 week
An aerial shot of a living wall at a private residence, London
Architects drawing of the wall at Chipstead
A detailed image of some of the plants used in this specific wall
Aerial shot of a stairway with a living wall down the middle in London
Side view through a window of a living wall at a private residence in London
Looking up the living wall from ground level
Client background: 

This new building project (consisting of four new top end residential homes in a sought after area in London) made a dramatic impact by introducing living walls in the courtyard area. This enhanced the property, added value and made the units easier to sell. By providing this quality feature the developer set their residences apart from the competition.

Scope of works: 

ANS Global worked with the client to transform what was a very small and challenging courtyard into an enjoyable and attractive space that also brings life and colour throughout the house. On both the ground floor and in the basement, the living wall is a central feature. A number of species were used to create a jaw dropping, colourful experience. The basement living wall was surrounded by glass. Next to the kitchen area, a small selection of herbs were planted in the wall. The cook can make use of them when preparing a culinary masterpiece.