Skip to main content
2018
Living Wall Case Study

University of Nottingham

Size: 
25m² - 150m²
Duration: 
2 weeks
Client background: 

The University of Nottingham’s brand new RAD building, which is part of the successful Energy Research Accelerator initiative, has been designed to achieve BREEAM Excellent and has included Passivhaus measures to decrease energy requirements.  This compliments the Universities broad minded vision to sustainability.

Scope of works: 

ANS Global used a ranging plant palette to create a living wall that is not only beautiful, but helps to regulate temperatures and aid air purification.  This living wall stretches four storeys, allowing students and staff to admire the wall from every level!  This addition really adds to the University’s innovative design and environmental focus, not to forget its efficiency as a building.

The RAD building is already in itself unique, specifically designed to meet BREEAM and Passivhaus standards. The addition of a living wall just adds to its innovative design and focus on the environment, as well as its efficiency as a building.